Какво представлява Fimo Kids?

Какво е FIMO kids и как работи?
FIMO kids е полимерна глина за моделиране. За разлика от конвенционалната глина за моделиране, FIMO kids може да се използва за оформяне на фигурки и предмети за дълготрайно забавление, поради факта, че веднъж моделирани, предметите могат да бъдат изпечени във фурна, за да се втвърдят. Всичко, което трябва да направите, е да поставите глина FIMO kids във фурна за 30 минути при 110°C. След като изстине, материалът е твърд и солиден.

Какво е толкова специално на FIMO kids?

FIMO kids е изключително мека, лесна за оформяне и смесване – това прави тази втвърдяваща се във фурна глина за моделиране идеална за употреба от деца. Децата могат да използват FIMO kids, за да създадат свои собствени, дълготрайни играчки. Детската опаковка FIMO може да се затваря многократно. Това позволява лесно, практично и без прах съхранение на всички остатъци от глина до следваща употреба.

Има ли възрастови ограничения за децата FIMO?

Втвърдяващата се във фурна глина за моделиране FIMO kids е подходяща за самостоятелна употреба от деца над 8-годишна възраст. Когато майсторят заедно, родителите могат да помогнат и на по-малки деца в процеса на оформяне и във фурната. FIMO kids е с неутрална миризма, безопасна за употреба от деца.

Различните детски комплекти FIMO

Освен отделни блокове в различни цвята, FIMO kids се предлага и в различни комплекти. STAEDTLER FIMO kids form&play предлага на децата цял набор от различни теми за майсторене и игра. Хвърчане през космоса, галопиране през ливади на пони или помагане на рицар да спаси принцеса: С продуктите за формиране и игра на FIMO kids децата могат да възпроизвеждат фигури и след това да ги използват, за да изиграят истории във въображаеми светове на игра. Комплектите се предлагат в различни нива на трудност (1=лесно, 2=средно, 3=трудно).

FIMO kids ‘create&play’ е предназначен за креативни начинаещи. Кратките и стегнати инструкции в картинки оставят на децата много поле за развитие на собствени идеи. Трите различни нива на трудност (1=лесно, 2=средно, 3=трудно) гарантират, че има много забавление както за начинаещи, така и за напреднали потребители, когато става въпрос за оформяне и проектиране. Предлагат се и комплекти за направата на бижута за гривни и колиета, които предоставят на децата всичко необходимо за създаване на свои собствени цветни аксесоари.

Колоритната гама инструменти за работа и игра е предназначена да помогне на децата при моделирането. Разточете, изрежете, изгладете: Различните инструменти от гамата за работа и игра на FIMO kids правят работата с глина много по-лесна. Формите и размерите на инструментите са подходящи за детските ръце, а удобните за деца режещи инструменти могат да се използват без риск от нараняване.

FIMO kids е не само забавно, но и образователно. Когато децата моделират свои собствени играчки, това насърчава техните фини двигателни умения, стимулира въображението им и разпалва тяхната креативност.

„Децата живеят, за да играят“, казва психологът Майкъл Тийл. Експертът обяснява колко е важно децата да могат активно да изследват света, в който живеят – и също така дава съвети и информация за изработване, игра и учене.

Оцветяване на картинки, майсторене, месене – това, което може да звучи като приятно забавление за възрастните, всъщност е изключително важно за развитието на детето. Когато играят, те изследват, поемат контрол или променят обкръжението си. Те се учат как да се концентрират върху нещо и да се ентусиазират за нещо. Експертът обяснява, че това е, което осигурява основата за всички последващи постижения в обучението. Процесът на учене на детето също много зависи от възможността то да усеща и докосва. Играейки с различни видове предмети и майсторейки с различни видове материали, децата не само тренират двигателните си умения, но същевременно схващат и разбират света около себе си.

Млади занаятчии

Изработването е особено добър начин за трениране на координацията око-ръка и за развиване на осъзнатост за триизмерността. Тийл също установява: „Креативността се стимулира най-добре, когато децата превърнат нещо обикновено в нещо уникално. Като ги пекат във фурната, децата могат да превърнат предметите, които са направили с FIMO kids, в предмети, които остават за спомен. FIMO kids е по-мек от FIMO за възрастни и се оформя по-лесно.“ „Децата обичат да създават неща, с които могат да си играят и които ще издържат, а също така обичат да проектират лични подаръци, например за своите баби и дядовци. Това е, което децата обичат да правят и е полезно и за тяхното самочувствие.“

Подкрепа на деца

Оценяване, коригиране, порицание – това, което може да е оправдано в други области на живота, според психолога Майкъл Тийл, не е подходящо, когато детето си играе.

„Ако едно дете прави костенурка и това, което прави, не прилича на такава, това не е основание за критика.“ Какъвто и да е крайният резултат, децата са много горди от нещата, които са направили сами – особено когато са го направили без чужда помощ.

Експертът съветва да не се намесваме, когато децата играят, за да могат да се учат чрез проба-грешка. „Тогава, когато дойде времето за истинска похвала, това означава, че са готови за нови предизвикателства.“

Традиционни или дигитални играчки за деца?

Експертът Майкъл Тийл е убеден: „Въпреки технологичния напредък децата все още научават най-много с класики като глина за моделиране, рисуване с пръсти и кубчета.“

В крайна сметка едно дете може наистина да разбере нещо само ако е в състояние да го изпита от първа ръка, използвайки сетивата си – за предпочитане всичките. Това включва оформяне на нещата с ръце – нещо, което не може да направи с цифрова играчка.

Следователно Тийл вижда дигиталните играчки като добавки, а не като заместители на традиционните. „Ученето трябва да „влезе под кожата ви“. Само когато детето е в състояние да изследва предмет с ръцете си, то може да усети собственото си тяло и сила, да се научи как да прилага правилното количество натиск и да развие уменията си за възприемане “, обяснява Тийл.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *